EGYENES ÚT A HATÉKONY INFORMATIKÁHOZ

Üzletmenet folytonosság

A legtöbb állami vagy gazdálkodó szervezet számára a működési folyamatosság kritikus fontosságú elvárás. Egy vállalat a termelési, üzleti tevékenységét csak igen rövid ideig tudja szüneteltetni anélkül, hogy jelentősebb károkat szenvedne, vagy akár meg is szűnne. Szinte minden szervezetre igaz ma már, hogy az informatika nélkül az üzletmenet folytonosságát nem tudjuk elérni.

 

Informatikai szolgáltatásaink üzemeltetési biztonsága még magasabb szintre emelhető, ha nem csak az adatközpont helyszínén vagyunk képesek a működést visszaállítani, de egy távolabbi gépteremben is minden rendelkezésünkre áll az üzlet, vagy a főtevékenység folyamatos támogatására.

uzletmenet-folytonossag

Ahhoz, hogy szolgáltatásainkat az adott hely és eszközök állapotától függetlenül egy másodlagos vagy háttér-rendszertől is megkaphassuk, a következők szükségesek:

 

  • adataink friss állapota a háttérrendszeren is;
  • a szolgáltatásokat biztosító szerverek a háttérhelyszínen, az elsődleges rendszer szervereivel azonos állapotban;
  • kommunikációs hálózaton el kell tudnunk érni a háttér-rendszert;
  • eljárások szükségesek, mellyel a háttér-szolgáltatásokat használatba tudjuk venni.


Köszönhetően a szervervirtualizációnak, a hálózati tárolók fejlett szolgáltatásainak, az egyre fejlettebb távadat kommunikációnak, ma már nem elérhetetlen egy kisebb vállalat számára sem egy teljes visszaállítást biztosító háttérrendszer felépítése, vagy igénybevétele szolgáltatásként. Az említett eszközök alkalmazásával több vállalat számára építettünk ki az fő adatközpont feladatainak átvételére képes háttérrendszert. Készek vagyunk ezt a funkcionalitást – a visszaállítási tervvel (Disaster Recovery Plan) együtt – saját adatközponti infrastruktúránkra alapozva szolgáltatásként is nyújtani.

 

Érdeklődjön, kérjen ajánlatot az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen!

Lépjen kapcsolatba velünk
Név *
Hibás adat.
E-mail cím *
Hibás adat.
Üzenet *
Hibás adat.
Ellenőrző kód * Ellenőrző kód *   Új
Hibás adat.