EGYENES ÚT A HATÉKONY INFORMATIKÁHOZ

Adatmentés, adatvédelem

 

Az adatok kivételével az informatikai rendszer minden egyéb eleme pótolható. Az adatkészletünk viszont sokéves munkánk megismételhetetlen eredménye. Az informatikai rendszer legértékesebb eleme az adat, ezért az adatkészletünket minden ésszerű eszközzel meg kell védenünk.
Ráadásul, minden törekvésünk ellenére a tárolt adatmennyiség folyamatosan, nagymértékben nő. Tehát biztosak lehetünk abban, hogy az adatainktól való függőségünk csak súlyosbodni fog. Az adatok védelme létkérdés.

 
adatmentes-adatvedelem
 
Sok évre visszanyúló közép- és nagyvállalati gyakorlatunk tapasztalatai alapján számos adatmentési módot és technikát tudunk alkalmazni:
  • Már a tárolás helyén is védjük az adatainkat! A közös (SAN, NAS) tárolók kezelő szoftverei, illetve általában az operációs rendszerek is lehetővé teszik, hogy egyes – számunkra kritikusan fontos – adatkészleteket időnként „lefényképezzünk” (snapshot), logikai másolatokat készítünk. IBM, Dell - EqualLogic és NetApp tárolóeszközök megfelelően alkalmazott képességeivel kezelői hiba, törlés, felülírás miatt következett be adatvesztést igen gyorsan tudunk visszaállítani. A már az adatok tárolásakor fokozott védelmet biztosító megoldásokra különösen a NetApp FAS eszközrendszere alkalmas. A Linear Solution munkatársai kiemelkedő szakismerettel rendelkeznek a NetApp technika alkalmazása terén, mintegy tucat kis- és nagyvállalatnál helyeztünk üzembe a tároláson kívül adatmentést is megvalósító rendszereket.
  • Ma már általában nem megfelelő a szalagos mentések visszatöltése, mivel a műveletsor rendszerint lassú, és az eredmény sokszor csak részleges. Ezzel szemben a lemezekre alapozott, un. Disk-to-Disk (D2D) rendszerű mentés és visszatöltés igen gyors, és üzembiztos. A D2D rendszerű adatmentésből szükség esetén igen gyorsan tudunk adatot visszaállítani, mivel azokat gyorsan olvasható lemezeken tároljuk, másrészt a visszatöltés is a gyors helyi hálózaton történik. D2D adatmentési megoldásainkhoz -- a feladatokhoz, környezethez illően -- az Asigra, Acronis, NetApp, CA és Veeam szoftvereket alkalmazzuk.
  • Az elérhető legmagasabb adatbiztonsághoz az éles és a mentett adatok biztonságos távolsága is szükséges. A mágnesszalagok szállítgatása helyett a távoli (offsite) adatmentés a minden szempontból megfelelő megoldás. A távoli adatközpont lehet a vállalat egy távoli telephelye (private cloud model), vagy egy szolgáltatói adatközpont (public cloud). Ez utóbbit kínáljuk szolgáltatásként, minden igényt kielégíteni Asigra és NetApp technikák alkalmazásával.
    További részletek »

Az általunk ajánlott legmodernebb és leghatékonyabb adatmentési megoldásokat a szakterület vezető gyártóinak eszközeivel valósítjuk meg.
 
netapp-partner-logo-gold

A NetApp belső operációs rendszerébe (Data ONTAP) integrált snapshot, deduplikáció szolgáltatások kiemelkedően alkalmassá teszik az adatmentés megoldására is. A NetApp esetében nincs szükség más-más gyártók megoldásait egymáshoz illesztgetni a D2D mentés és a deduplikált tárolás céljából – az elsődleges és a mentés célú másodlagos tároló egységes rendszert alkot.
Részletek »

   
asigra-partner-logo

Az Asigra 25 éves vállalat, és megalakulása óta adatmentő szoftver fejlesztésével foglalkozik. Az általunk alkalmazott Asigra Hybrid Cloud backup technika elsősorban „cloud” abban a tekintetben, hogy kifinomult, minden részletre kiterjedő eszközrendszert nyújt a távoli, szolgáltatói adatmentés megvalósítására. Másfelől hibrid, mivel az elérhető legmagasabb szintű adatvédelmet a helyi lemezes mentés beiktatásával éri el. Működése „agentless”, azaz a szerverekre nem kell programokat, ügynököket telepíteni ahhoz, hogy menthessük az adatokat. A menthető operációs rendszerek köre gyakorlatilag teljes: Windows, Unix, Linux, Mac, VMware, IBM System i (AS/400) összes változata, még az okostelefonokat, tablet gépeket is tudjuk menteni vele! Részletek »

   
Commvault-Logo-300

A CommVault cég Simpana adatvédelmi szoftvere több mértékadó szakmai elemző szerint a legfejlettebb eszközrendszer a hagyományosnál jóval hatékonyabb D2D2T adatvédelem megvalósítására. (A Gartner az elmúlt öt évben a CommVault megoldást minősítette a vállalati adatmentő megoldások legjobbjának.) A CommVault megoldása a központi (SAN) adattároló a pillanatkép (snapshot) alapú mentéseire, a tárolók közötti replikációra építi az adatmentés rendszerét. Az így működő rendszer egyszerűbb, nem az alkalmazási szervereken működő ügynökökkel, a LAN hálózatot eldugítva folyik az adatok mentése. A szalagos mentést integrálták a folyamatokba, elsődleges, másodlagos oldalon, közvetlenül a tárolóról (NDMP) is mehet a szalagra írás. NetApp tárolókhoz a szoftvert OEM konstrukcióban SnapProtect néven is megkaphatjuk.

   
 veeam-partner-logo A Veeam Backup and Replication szoftver kimondottan a virtuális infrastruktúra (VMware és Hyper-V) adat- és rendszermentési feladataira tervezett. A mentési sűrűséget (RPO) gyakorlatilag tetszőleges gyakoriságra lehet szabni. A külső lemezes tárolóra végzett mentés és a visszatöltés gyors, egyszerű. Fájlonkénti visszaállításra is lehetőség van. A szoftver a mentéseken túl képes a mentett virtuális szervereket eseti igényeknek megfelelően a mentési célú tárolóról is elindítani (DR).

 

 

Lépjen kapcsolatba velünk
Név *
Hibás adat.
E-mail cím *
Hibás adat.
Üzenet *
Hibás adat.
Ellenőrző kód * Ellenőrző kód *   Új
Hibás adat.