EGYENES ÚT A HATÉKONY INFORMATIKÁHOZ

Adatmentés a józan ész szerint

Felesleges a virtuális szerverek adatait egyenként, ügynökökön keresztül szivattyúzni, miközben a virtuális gazdagépek az összes virtuális szerver adatblokk-változását (Changed Block Tracking) képes közölni az adatmentő szoftver részére.

Az adatmentés új módszerei a szervervirtualizáció és hálózati tárolótechnika fejlett szolgáltatásaira épülnek. Az összes gazdagép és további fizikai szerver adatváltozását tudja rögzíteni a tároló oldali pillanatkép (Storage Hardware Snapshot) szolgáltatás.

Az újabb, hatékonyabb adatmentő eljárásainkban ezeket az eszközeinket alkalmazzuk.

 

Az új rendszerű, hatékony adatmentés illeszkedik az új infrastruktúra felépítéshez, valamint kihasználja annak fejlett szolgáltatásait:

  • Az elmentendő adat- és rendszerállapotokat már a hálózati tárolón rögzítjük pillanatképek formájában. A tároló a rögzítés után végrehajtott adatváltozásokat követi, és csak a különbségeket küldi át a másodlagos tárolónak vagy a mentő szoftvernek.
  • A legegyszerűbb és leghatékonyabb elsőszintű adatmentés lemezről lemezre történik: az elsődleges tároló egy (távoli) másodlagos eszközre másolja, replikálja az adatváltozásokat.
  • A hosszabb megőrzési idejű mentéseket, archív példányokat cserélhető (offline) hordozókra – tipikusan mágnesszalagra – mentjük. Ez folyhat mind az elsődleges, mind a másodlagos tároló pillanatképeiről.
  • A fenti műveletek gyakorlatilag nem érintik a szervereken futó szolgáltatásokat, a mentési idő (backup window) az alkalmazások tekintetében nulla idejű.
  • A visszatöltést – a kért adat korától függően – az elsődleges tárolóról, a másodlagos tárolóról vagy a szalagos mentésből is el tudjuk végezni.

 

Kérje megvalósítási esettanulmányainkat, műszaki javaslatunkat az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címen!

Lépjen kapcsolatba velünk
Név *
Hibás adat.
E-mail cím *
Hibás adat.
Üzenet *
Hibás adat.
Ellenőrző kód * Ellenőrző kód *   Új
Hibás adat.