EGYENES ÚT A HATÉKONY INFORMATIKÁHOZ

CommVault adatvédelem

A CommVault cég adatvédelmi szoftvere több mértékadó szakmai elemző szerint már évek óta a legfejlettebb eszközrendszer a hagyományosnál jóval hatékonyabb D2D2T (Disk-to-Disk-to-Tape) rendszerű adatvédelem megvalósítására. A CommVault a vállalati informatikában számottevő részarányban elterjedt összes adattároló termékre (pl. EMC, NetApp, HP, Dell, Hitachi, stb.) elkészítette az un. IntelliSnap illesztő szoftverét. Ez gondoskodik arról, hogy az adatmentés alapja a tároló eszközön néhány másodperc alatt elkészülő pillanatkép (snapshot) legyen. A tároló a pillanatkép rögzítése után végrehajtott adatváltozásokat követi, és csak a különbségeket küldi át a másodlagos tárolónak vagy a mentő szoftvernek.

Ennek a technikának köszönhetően:

  • A mentés igen gyors (szinte nincs un. backup window), a szolgáltatások a mentés alatt is folyhatnak
  • Az adatmentés forgalma a tároló-hálózaton (SAN) marad
  • Az adatokról indexek, katalógusok vagy éppen további mentett példányok készítése az elsődleges, szolgáltató rendszereket nem zavarja

A CommVault nem csak a virtualizált, de a fizikai kiszolgálók adatainak alkalmazás-konzisztens mentését is bevált módon végzi.

Visszaállításkor a szoftver adatbázisa alapján tudja, hogy az igényelt adatot az elsődleges vagy másodlagos lemezes tárolóról, vagy éppen archív mágnesszalagról kell visszaállítanunk.

Az adatközpontok adatain túl a végponti gépek (asztali és hordozható PC-k, mobil eszközök) adatainak a mentését is beilleszthetjük az adatvédelmi rendszerbe.

Számos hazai közép- és nagyvállalatnál vezettük be sikerrel a CommVault rendszerét, jelentősen leegyszerűsítve és biztonságossá téve az adatmentést.

Lépjen kapcsolatba velünk
Név *
Hibás adat.
E-mail cím *
Hibás adat.
Üzenet *
Hibás adat.
Ellenőrző kód * Ellenőrző kód *   Új
Hibás adat.