EGYENES ÚT A HATÉKONY INFORMATIKÁHOZ

NetApp tárolótechnika

A NetApp tárolók kiemelkedően sikeresek változatos és gyorsan változó igényű informatikai környezetben. A sokféle és változó igény kielégítését a NetApp tárolók fejlett szoftveres szolgáltatásai hatékonyan segítik. A több tucatnyi általános és egyedi célú szolgáltatás közül a leggyakrabban alkalmazott és a legközvetlenebb eredménnyel járó funkciók:

 

  • gyakorlatilag korlátlan számú, a teljesítményt nem befolyásoló pillanatfelvétel (Snapshot) készítésének lehetősége a lemezkötetekről;
  • lemezkötetek teljes másolása és használatba adása másodpercek alatt (Volume Cloning); 
  • a teljes kapacitással való rugalmas gazdálkodás (Thin Provisioning). 

 

A fent kiemelt és a további szoftver szolgáltatásokkal a NetApp tárolók a teljes infrastruktúra kialakítását és üzemeltetését egyszerűbbé teszik, valamint minőségileg javítják az adatbiztonságot a pillanatkép (snapshot) technikára alapozott mentési / visszatöltési eljárásokkal.

 

  • A NetApp tárolóeszközök kiemelkedően sikeresek a virtualizált szerverfarmok tárolójaként. Ezek az eszközök – már egy évtizede – lehetővé teszik a többszörösen ismétlődő blokkok egyszeri tárolását (Deduplication, népszerűen dedup). Ezt a technikát virtualizált rendszeren alkalmazva 50-80%-os kapacitás-megtakarítást érhetünk el. Hasonló szintű a megtakarítás az általános fájl-tárolás, elektronikus levelezés tárolóin is. Az újabb 9-es verziójú Data ONTAP operációs rendszer már az adat írásakor az azonnali (inline) dedup és tömörítés szolgáltatásra is képes.
  • Integrált adatmentés – írható és csak olvasható pillanatképeket alkalmazás-konzisztens módon tudunk készíteni. Erre egy sor adatmentő megoldás (pl. CommVault, Veeam) épül.
  • Nagy rendelkezésre állás (cluster) és teljes rendszer visszaállítás (Disaster Recovery) 

 

A Linear Solution Kft. NetApp Gold szintű partnere. Munkatársaink az elmúlt években a szakmai minősítések megszerzése mellett értékes, speciális gyakorlati szakismereteket szereztek a NetApp technikára alapozott tároló-virtualizáció (Gateway), lemezes adatmentés (D2D2T), DR megoldások és a tárolótechnikának a szerver-virtualizációhoz illesztése területén.

Lépjen kapcsolatba velünk
Név *
Hibás adat.
E-mail cím *
Hibás adat.
Üzenet *
Hibás adat.
Ellenőrző kód * Ellenőrző kód *   Új
Hibás adat.