EGYENES ÚT A HATÉKONY INFORMATIKÁHOZ

Nutanix hiperkonvergens infrastruktúra

A felhő szolgáltatók csillapíthatatlan erőforrás-igénye hívta életre azt a megoldást, amelyben nincsenek megosztott használatú elemek, hanem egységes építőkockák fürtje (cluster) eredményezi a teljes infrastruktúrát. Tehát nincs külön tároló eszköz és szerver gerinchálózat, mindezeket a saját tárolóval és hálózati adapterekkel felszerelt szerverek a rajtuk futó, a további csomópontokkal együttműködő szoftverekkel oldják meg. Software Defined Storage, Software Defined Network, Software Defined Data Center az új hívószavak.
Ennek a rohamosan terjedő technikának a legsikeresebb gyártója a Nutanix, akinek partnerei vagyunk. A Nutanix-nak is a legfőbb előnye a szinte végtelen bővíthetőség, azonban ezeket és további előnyeit igyekszik a kisvállalatok számára is elérhetővé tenni. Akár egy 3-szerveres felépítéssel is érdemes ilyen rendszerre váltani.

Ami miatt érdemes megfontolni a Nutanix hiperkonvergens infrastruktúra választását:

  • Verhetetlen teljesítmény az SSD tárolóegységek egyedi megoldású felhasználásának köszönhetően
  • Infrastruktúra-szintű hibatűrés, ledönthetetlen üzembiztonság
  • VMware vSphere, MS Hyper-V és Nutanix AHV (KVM-alapú) virtualizáció platformok együttes használata, működés közbeni átjárás ezek között
  • Zökkenőmentes bővítés, különböző kapacitású szerverekkel is
  • Egyszerű kezelés – nincsenek egyedi és specializált hardver eszközök a rendszerben
  • Nem csak virtualizált, de un. fizikai szervereket is bekapcsolhatunk a rendszerbe

Mivel ez a felépítés egy jelentős váltás a szerver-tárolóhálózat-tároló felépítéshez viszonyítva, megértjük és átérezzük a vállalatok fenntartásait, óvatosságát egy ilyen rendszer bevezetésében. Ezért felszerelkeztünk a Nutanix rendszer éles szolgáltatói környezetben való kipróbálására alkalmas eszközökkel. Három szerver összesen 60 processzor-maggal, 768GB memóriával, 4,8 TB SSD és 64 TB nyers HDD kapacitással áll a tesztek rendelkezésére. Keressen minket bemutató vagy akár egy helyszíni alkalmazás-futtatási értékelés céljából!

Lépjen kapcsolatba velünk
Név *
Hibás adat.
E-mail cím *
Hibás adat.
Üzenet *
Hibás adat.
Ellenőrző kód * Ellenőrző kód *   Új
Hibás adat.